Openingsdans? Charlottes top 10 nummers


In ons vorig blogbericht kregen we de top 10 van Liesje voorgeschoteld, maar ook Charlotte ging snuisteren in haar afspeellijsten.

Haar top 10 all-time favorite nummers van het moment kan je alvast hieronder beluisteren. Zo zie je maar hoe verschillend een keuze kan zijn! No good or wrong in je eigen keuze!

Benieuwd naar Liesjes keuze? Luister en Lees hier.

Top 10 openingsdansnummers volgens Charlotte

  1. Have a little faith in me – John Hiatt
  2. Wonderwall – Oasis
  3. How love will I love you – Ellie Goulding
  4. All of me – John Legend
  5. Stay with me – Sam Smith
  6. Experience – Ludovico Enaudi
  7. You are the reason – Calum Scott
  8. Chasing cars – Snow Patrol
  9. Gold – Gabriel Rios

Waarom heb je deze 10 nummers gekozen?

Charlotte: Goh, dit zijn eigenlijk de eerste tien nummers die in mij opkwamen, ik dacht, niet te ver zoeken en gewoon noteren! Have a little faith in me van John Hiatt is wel een specialleke, dat is namelijk de openingsdans van mijn ouders waar ik en mijn broer mee hebben gedanst.

Alle liedjes die ik hier boven heb gezet, zijn eigenlijk wel songs met good vibes. Ze brengen mooie herinneringen naar boven en dat is exact wat zo’n plaat moet doen volgens mij. Een goede mix van klassiekers en enkele meezingers, that’s what I like! Ook al merk ik dat de nummers die ik hier noem, redelijk recent zijn, klassiekers mogen volgens mij ook niet ontbreken.


“Have a little faith in me van John Hiatt is wel een specialleke, dat is namelijk de openingsdans van mijn ouders waar ik en mijn broer mee hebben gedanst. ” – Charlotte

Wat is voor jou de perfecte openingsdans?

Charlotte: De perfecte openingsdans voor mij is een plaatje waar zowel ik als mijn partner boordevol gevoelens van krijgen: blij zijn, elkaar stevig willen knuffelen, een lied dat de emoties naar boven doet komen en waar je elkaar diep in de ogen wil kijken om te tonen hoe graag je elkaar ziet. De tekst … Dat is niet altijd even belangrijk voor mij, maar het mag liefst niet gaan over mensen die uit elkaar gaan 😉.

Welke tips wil je de bruidsparen nog meegeven?

Charlotte: Do you, denk niet te veel na, kies een lied waar zowel jij als je partner de kriebels van krijgen! Een lied dat jullie 100 keren kunnen opleggen zonder dat één van jullie twee op “next” drukt.  Zoek het niet te ver, je hebt voldoende tijd om een zalig liedje te vinden. Wie weet is de nieuwe hit van Bazart of Imagine Dragons wel op jullie lijf geschreven en perfect voor de openingsdans of de ceremonie.

Vergeet zeker niet Liesjes top 10 te beluisteren!

↑ Top of Page