Openingsdans? Liesjes top 10 nummers!

De openingsdans … voor vele koppels een moment om te “shinen” voor andere een gevreesd moment, eerder oef dat is voorbij, nu feest! Natuurlijk geen first dance zonder een keigoed nummer.

We bezorgen onze lieve koppels altijd een heuse liedjeslijst ter inspiratie. Maar stelden elkaar de vraag: “wat zou jij nemen als openingsdans nummer?” Dus besloten we (Lees stagiaire Charlotte & Liesje) zelf opzoek te gaan naar onze alttime favorite top 10.

Up first Liesje, in een volgend blogje, delen we graag Charlottes keuze! Stay tuned en wie weet wat extra inspiratie voor jullie eerste dans samen!

 

Top 10 openingsdansnummers volgens Liesje

  1. You’ve got the love – Florence & the machine / The Source & Candi Staton
  2. She goes nana – The radio’s
  3. Heb ik ooit gezegd & Nobelprijs – Clouseau
  4. Love you more – Racoon
  5. The power of love – Céline Dion
  6. Up where we belong – Joe Cocker, Jennifer Warnes
  7. Hou me vast – Volumia
  8. Just the two of us – Bill Withers
  9. Jij bent de liefde – Guus Meeuwis / Maan
  10. Because you loved me – Céline Dion

Waarom heb je deze 10 nummers gekozen?

Liesje: Goh, zoveel goede muziek om uit te kiezen! Waarschijnlijk vergeet ik nog 100 goede nummers! Een top 10 vind ik dan ook zeer lastig! (blij dat ik die openingsdans keuze nu niet moet maken) Ik vind ze één voor één steengoed en anders. Maar ik merk wel dat ik teruggrijp naar wat oudere nummers die al lang niet meer in de Ultratop staan.

Onbewust plaatste ik ook heel wat nederlandstalige nummers in mijn lijstje, waarschijnlijk omdat de woorden dubbel zo goed & emotioneel binnenkomen als het in ons eigen taaltje is. Je merkt het … een melige boel bij mij 😉

Enerzijds hou ik van die typische power ballads met sterke vocale & instrumentale uithalen, die vaak wel wat bombastisch zijn. Ik kan me goed voorstellen dat velen dit dan ook wat “too much” vinden. – Liesje


Wat is voor jou de perfecte openingsdans?

Liesje: Bij voorkeur heb ik de openingsdans volledig live met een steengoede zanger of zangeres, een band, wat strijkers erbij … ja graag! Alles erop en eraan.

Mijn vrienden, familie en geliefden rechtstaand in een cirkel rondom men partner en mezelf. Verder hoop ik volledig in het moment te zijn met mijn hubby to be! Gewoon puur genieten van elkaar en het moment!

Welke tips wil je de bruidsparen nog meegeven?

Liesje: Zoek het soms niet te ver, vaak hebben jullie een “ons liedje”. Of komen jullie al snel op enkele nummers die jullie allebei heel mooi vinden. Leg ook niet te veel druk op de openingsdans zelf. Wensen jullie gezellig wat rondjes te draaien, doe dat dan!

Willen jullie graag een openingsdans met wat meer choreografie, ook helemaal top! Zorg er gewoon voor dat het repeteren geen irritante opgave wordt. Keep it fun 😊.

Vergeet zeker niet Charlottes top 10 te beluisteren!

↑ Top of Page