HOW TO: Mimosa Bar

Hoe stel je de perfecte Mimosa bar samen voor jouw event? We have the easy & simple solution! En het voordeel … je kunt alles klaarzetten de avond voordien! Fantastisch toch! Neem enkele flessen cava en volg onze tips om een makkelijke DIY-bar op te zetten.

mimosa bar cava en fruitsap huwelijk of event

 1. Kies je cava

  Bubbels zijn de basis voor al je drankjes, dus het goede type kiezen is essentieel. Zoek naar een droge, sprankelende wijn dat zal zorgen voor balans bij de zoetigheid van het sap, maar nog steeds fantastisch smaakt op zichzelf. Onze keuze: Freixenet Cordon Negrot Brut. Zijn schone, scherpe aroma gaat perfect samen met zowel zurige als zoetige soorten fruit. (Zorg ook voor enkele flessen bruisend water voor de vrienden die niet willen of kunnen drinken, zodat zij ook kunnen delen in de fun)

 2. Laat je creativiteit de vrije loop met verschillende soorten sap

  Ja, fruitsap is de absolute klassieker, maar er zijn nog veel andere lekker opties die de moeite zijn om te proberen. Denk maar aan pompelmoes, rode bessen, mango en appel, of je kan eens iets helemaal anders kiezen zoals roze limonade. Serveer 3 tot 4 verschillende soorten in glazen flessen of karaffen zodat je gasten hun eigen cocktail kunnen samenstellen. Plaats op iedere fles of karaf een mooi label zodat iedereen meteen weet wat er in zit.

 3. Hou alles goed koud

  Niemand houdt van een warme mimosa. Plaats je Freixenet cava en fruistappen ’s nachts in de frigo en plaats ze ‘s ochtends in ijsemmers zodat ze koud blijven gedurende uren dat jullie bezig zijn aan jullie haar & make-up. Als je zin hebt om creatief te zijn, kan je ook steeds bloemblaadjes in ijsblokjes invriezen en daarna in een decoratieve kom plaatsen om zo een instagram-waardige foto te creëren. Wat je ook doet, maak de flessen cava niet te snel open! Je kan het beste wachten tot vlak voor het serveren zodat je cava lekker sparkly blijft. Een paar kleine cute mini flesjes cava zijn ook altijd een goed idee!

  mimosa bar voor je event

 4. Garneer met fruit

  Prepareer een selectie van vruchten, zoals limoen, citroen, perzik en blauwe bessen de dag er voor en plaats ze in de frigo ’s nachts. Serveer ze de volgende morgen in kleine kommetjes naast the cava om zo een extra dosis kleur en smaak toe te voegen aan de drankjes. Bonus: Zachte vruchten zoals bessen zijn niet alleen een goede topping. Zorg voor een kleine lepel zodat de gasten het fruit mengen onderaan in hun glazen.

 5. Maak je glazen extra glamoureus

  Een feestelijke suiker ring zorgt voor een extra finishing touch. Om je drankje een beetje meer bling te geven, ga je met citroen rond de rand van het glas en dop je het dan in suiker met een leuk kleurtje. Het is ook slim om rietjes te voorzien – je wil die net aangebrachte lipstick zeker niet verpesten! Rietjes met gouden en witte strepen zorgen voor een extra fun factor – en combineren perfect met kleine Freixenet flesjes.

 6. Decoreer de bar

  Tussen je fotograaf en vrienden die selfies nemen, is je mimosa bar een gegarandeerde trekpleister voor foto’s. Decoreer de bar met een boeket verse bloemen die passen bij de kleuren van je event. Plaats ook een leuke krijtbord waarop je unieke combinaties kunt vermelden. Zoek je naar leuke inspiratie? Hier zijn enkele ideeën waar we van houden voor een huwelijk:

  Something Old: Appelsiensap met cava en een beetje citroen

  Something New: Roze limonade met cava afgewerkt met limoen

  Something Borrowed: Appelsap (“Borrowed” kies degene die je als kind graag dronk) met cava en kaneel

  Someting Blue: Geplette blauwe bessen met cava

  HAVE FUN!

   

  mimosa hoe maak je ze

 

↑ Top of Page