10 fouten bij het plannen van je trouw

Proficiat jullie zijn verloofd! Het plannen van jullie huwelijk kan beginnen. Maar niet alvorens jullie onze 10 vaak gemaakte fouten bij het plannen van je huwelijk gelezen hebben.

1. Drastische uiterlijke veranderingen maken

Een van de beste adviezen die ik kan geven bij het plannen van je huwelijk is om je uiterlijk niet drastisch te gaan veranderen. Je hebt zin om eens van haarkleur te veranderen? Of misschien wel je haar kort te knippen? Doe het niet, je wil vooral jezelf blijven tijdens je huwelijk en je goed in je vel kunnen voelen. Hetzelfde geldt voor spray tans, valse wimpers, een flashy nagellak, … Just be you!

Als je toch echt graag iets aan je uiterlijk wil veranderen, zorg dan dat je het zeker op voorhand getest hebt. Op die manier ben je er zeker van dat je er op je huwelijk goed zal uitzien. 

2. Geen hulp aanvaarden

Ik snap het, je hebt een idee in je hoofd hoe jouw huwelijk er zal uitzien. Dus wil je alles zelf doen zodat je er zeker van bent dat het volgens jouw idee verloopt. Maar dat is exact waardoor stress begint op te spelen en je niet meer van je perfecte dag kan genieten.  Je kan het gewoon niet allemaal alleen doen. Dus een goede raad, laat je helpen! Vertrouw je vrienden en familie om je te helpen bij het organiseren van jouw dag.

Of als je het aan de professionals wil overlaten, neem een weddingplanner. Zij weten precies wat te doen en zo ben je er zeker van dat jouw dag perfect zal verlopen zoals jij het wil. 

3. Geen foto tijd inplannen 

Een goede fotograaf is zooo belangrijk op je huwelijk. Je wil dat alle mooie momenten vastgelegd worden zodat je er later opnieuw van kan genieten. Heel belangrijk hierbij is dat je samen met je fotograaf even overloopt waarvan je graag foto’s wil, wanneer je eventueel een shoot wil inplannen, of je graag moderne foto’s wil of toch liever klassiek blijft. Ook foto’s terwijl jullie je klaarmaken kunnen een leuke herinnering zijn voor later. 

Probeer dit alles toch goed uit te plannen voor jullie huwelijk eerder dan op de dag zelf. 

4. De gasten verwaarlozen

De dag draait uiteraard enkel om jullie en niemand anders, maar probeer toch de tijd te vinden om een save the date naar jullie gasten te verzenden met extra informatie. Beantwoord ook steeds alle bijkomende vragen. Het laatste wat je wil is de avond voor je trouw of op de grote dag zelf telefoon krijgen met de vraag waar ze precies moeten zijn of welke ingang ze moeten nemen. 

Door op voorhand zoveel mogelijk informatie te geven zal je de laatste maand veel minder stress hebben en je meer op je gemak voelen.

5. Boven je budget gaan 

Je hebt je budget berekend door middel van opzoekingswerk op internet, via familie, kennissen, … En op die manier zijn jullie bij een bepaald cijfer gekomen. Maar daarna begint het echte werk, het plannen van het huwelijk, en daarbij zien jullie dat het allemaal wat duurder uitkomt dan gedacht. 

Geen paniek! Ga even samenzitten met je partner en bekijk samen eens of er zaken zijn die je kan schrappen of waar er een goedkoper alternatief voor is. 

6. Veranderen van gedacht met nog maar twee maanden te gaan

Nog twee maanden te gaan en oh nee, je wil toch liever rozen in plaats van tulpen. Of je wil je gehele stijl omgooien. Geen paniek, het kan nog. Je zou ervan schrikken hoe makkelijk het is de stijl van je huwelijk te veranderen door enkele items te veranderen of bij te voegen. 

Heb je die paarse bruidsjurken al besteld, zoek een leuk accessoire om ze wat op te pimpen en zo kan je een geheel andere sfeer creëren. Niet zeker over het kleurthema? Plan een nieuw bezoekje aan je bloemist en kijk of je andere kleuren in je bruidsboeket en je bloemstukken kan steken. Op die manier creëer je opnieuw een geheel andere sfeer in je zaal. Hetzelfde geldt wanneer je je tafellinnen al besteld zou hebben, probeer deze wat te pimpen met een loper. 

Geen paniek dus wanneer je een paar maanden voor je huwelijk toch nog van stijl zou willen veranderen. En vergeet niet dat je gaat trouwen met je partner en niet met de bloemstukjes. 

7. Proberen afvallen voor je laatste pasbeurt 

Je hebt jouw perfecte droomjurk gevonden, hoera. Er is enkel een probleem, ze past toch niet zo goed op jouw lichaam als op dat van die modellen uit de boekjes. De oplossing, afvallen en je jurk een paar maten kleiner bestellen. Of toch niet, ‘the dress must follow the body of a woman. Not the body following the shape of the dress.’ 
– Hubert de Givenchy

Dus in plaats van meer slaap dan gewicht te verliezen kies gewoon een kleed dat jou goed staat en in je huidige maat. Zo ben je er zeker van dat je je goed zal voelen op je trouw in een kleed dat je beeldig zal staan. En mocht je toch nog twijfelen over je lichaam, onthoud dat je gaat trouwen met iemand die niet genoeg kan krijgen van hoe je er nu uitziet.

8. Beginnen voor je een gastenlijst hebt

Je gaat trouwen en hebt er zin in om te beginnen plannen. Je locatie kiezen, de taart, save the dates uitzenden, … Maar wacht even, een van de belangrijkste dingen bij het plannen van je huwelijk is de gastenlijst. Dit is de basis voor het verder plannen van je trouw, je moet toch weten hoeveel gasten je zult hebben alvorens je je zaal boekt. 

Het lijkt misschien niet het allerleukste deel maar je maakt best geen beslissingen alvorens je een gastenlijst hebt. Je wil toch geen voorschot betalen voor een gezellig zaaltje waar je 75 personen kan plaatsen om dan te ondervinden dat je meer dan 150 personen wil uitnodigen. 

9. Alles tot het laatste moment houden

Alles apart lijkt het misschien niet zo veel werk om een huwelijk te plannen maar als je alles tot de laatste maanden uitstelt en dit alles samenloopt is het een hele taak om alles nog in orde te brengen. Begin daarom op tijd met plannen en maak een to do lijstje. Doe af en toe eens iets van je lijstje als je even tijd zou hebben. Je zal je de maanden en weken voor je huwelijk veel relaxter voelen wanneer de meeste dingen al afgevinkt zijn. 

Verspreid je taken zo veel mogelijk en zorg dat de meeste afgevinkt zijn de weken voor je huwelijk. Op die manier zal je meer kunnen genieten van je huwelijksdag en de dagen ervoor. 

10. Je huwelijksreis vergeten plannen 

Last but not least, de huwelijksreis. Je vertrekt kort na je huwelijk of misschien zelf de volgende dag, maar heb je wel alles goed geregeld? Heb je een lijstje gemaakt met wat je moet inpakken? Komt er iemand je plantjes water geven en je brievenbus legen? Het lijkt misschien onmogelijk deze zaken te vergeten bij een normale reis maar bij een huwelijksreis kan het plannen van het huwelijk snel de bovenhand nemen. Waardoor je dus zaken vergeet waar je normaal zeker aan zou denken. 

En nu genieten van het plannen van je mooie dag! You got this!

↑ Top of Page