Tips bij het schrijven van je gelofte

Je hebt ervoor gekozen om samen met je geliefde jullie geloftes uit te spreken tijdens de ceremonie. Maar nu die gelofte nog schrijven is een ander verhaal. Met deze tips schrijf je de perfecte gelofte die de hele zaal zal ontroeren.

1. Kies de stijl

Toch wel het allerbelangrijkste is de stijl, bespreek even met je man of je elkaar en de mensen rondom je aan het huilen wil maken of eerder doen lachen. Je wil uiteraard voorkomen dat jij de meest romantische tekst voorleest terwijl je partner wat grappige verhalen gaat vertellen. 

Heel belangrijk dus om de juiste toon te bepalen alvorens jullie te werk gaan. 

2. De belofte

Vergeet zeker niet je belofte te maken want hier draait het tenslotte om tijdens het uitspreken van je geloftes. 

Denk hierbij maar aan:

  • Ik beloof dat ik je zal steunen in alles wat je doet. 
  • Ik beloof je elke dag graag te zien voor de rest van ons leven.
  • Ik beloof dat ik altijd achter jou zal staan en er voor je zal zijn op momenten dat je me nodig hebt.

3. Raak die snaar

Je wil dat iedereen ontroerd is over je verhaal, maar hoe doe je dat zonder dat het lijkt dat je script vanbuiten hebt geleerd? 

Simpel, probeer zo persoonlijk mogelijk te zijn. Vertel over het eerste moment dat je wist dat je de ware gevonden hebt, of leg uit waarom je met deze persoon oud wil worden. Je kan ook beschrijven wat het meest romantische is dat je partner voor jou heeft gedaan en hoe je je daarbij voelde. 

Verder is humor nog een leuk gegeven wat zeker niet kan ontbreken. Even wat extra informatie voor sommige mannen, humor is niet hetzelfde als je partner voor schut zetten. 

Extra tips

Met bovenstaande tips kan je trouwbelofte al niet meer mislopen. Hieronder vind je toch nog wat extra handige informatie.

  • Wil je wel iets vertellen over je relatie maar gaat een gelofte je toch iets te ver? Dan kan je kiezen voor een persoonlijke toevoeging aan het ja-woord: “Ja, ik wil met je trouwen omdat …”
  • Maak het niet te lang, 1 tot 3 minuten is meer dan lang genoeg. 
  • Twijfel je over iets in je tekst waarvan je denkt dat je denkt dat je wederhelft het mogelijks niet gaat appreciëren? Haal dat deel er dan uit. 
  • Bespreek alles van tevoren met je trouwambtenaar, op die manier kan je een mooi moment inplannen voor jullie geloftes. 
  • Lukt het echt niet? Kies dan voor een mooi gedichtje of een standaard trouwbelofte. 
↑ Top of Page